Belajar Buat Blog Melalui ebook

Anda ingin Belajar Buat Blog Melalui ebook?  Inilah masanya untuk anda belajar secara detail melalui kaedah yang paling senang, padat dan terbaik.  Saya cuba bagi keterangan dengan sebaiknya bagi memudahkan anda belajar nanti. Baca sampai habis ye artikel ini. Sangat berguna untuk mereka yang mahu miliki blog sendiri tanpa kos.


Belajar Buat Blog
Belajar Buat Blog Melalui ebook

Belajar Buat Blog Melalui ebook

Nak eBook Belajar Buat Blog secara percuma yang diolah oleh Tuan Anuar Marsib. Ia sangat bagus untuk kita pelajari dan ikuti. Semuanya cukup sempurna buat panduan blogger baru atau pun lama.  Rugi teramat sangat jika anda belum dapatkannya lagi. Boleh download secara percuma sekarang. Semuanya telah dibuat mengikut trend dan format terkini

Walaupun anda sudah ada blog dan dah pengalaman berkaitan blog, namun tidak salah untuk mengikuti ebook "Belajar Buat Blog" daripada beliau yang terbukti berpengalaman bertahun-tahun dalam penulisan entri di blog.

Ada sesiapa yang belum download bolehlah cepat-cepat dapatkannya sementara ianya masih baru agar senang untuk membuat rujukan di kemudian hari.


Belajar Buat Blog Melalui ebook
Mari Download eBook Belajar Buat Blog

Diharap selepas ini tiada lagi yang bersunggut tidak pandai buat blog sendiri. Tiada lagi alasan yang kedengaran selepas ini,  apabila semuanya sudah dibuat secara sempurna kerana langkah demi langkah telah ditunjukkan.

Panduan Lengkap Belajar Buat Blog

Ebook ini mengandungi maklumat lengkap tentang buat blog.  Ia  diajar langkah dari A hingga Z. Mempunyai 119 muka surat dan terbahagi kepada 7 bab keseluruhannya.

1. Nak buat blog tentang apa?
2. Langkah-langkah buat blog dengan blogspot.
3. SEO nadi kekuatan blog.
4. Buat duit dengan blog.
5. Rahsia buat duit dengan affiliate.
6. Rahsia buat duit melebihi 4 angka di internet.
7. Rumusan dan penutup.

Inilah ebook terbaik yang pernah saya jumpai dan sangat sesuai untuk mereka yang ingin Belajar Buat Blog melalui kaedah yang paling mudah difahami, yakni melalui ebook.

Bolehlah milikinya sendiri blog anda dengan mengikuti panduan mudah ebook ini. Selamat belajar......

Blog Boleh Jana Income

Sudah ramai yang dah berjaya dapat ribuan ringgit melalui blog. Boleh tanya blogger lama yang dah bertahun-tahun berkecimpung dalam bidang penulisan. Diantara yang biasa kita dengar atau baca:

1. Buat iklan di blog seperti Google Adsense, Nuffnang, Mobicow, Lazada Lazada dan sebagainya.
2. Tulis review tentang produk atau barangan daripada pengiklan.
3. Jadi agen affiliate.
4. Iklankan ruangan iklan di blog sendiri.
5. Buat servis bina blog terutama blog mesra SEO kepada sesiapa saja yang dikehendaki.
6. Buat blog dan bila dah tinggi trafiknya, boleh jual kepada syarikat yang ingin memiliki website       sebagai web pemasaran produk mereka.
7. Jual template yang power dan mesra SEO dan entri terpantas diindex oleh googlebot kepada mereka yang mementingkan kualiti dan backlink berkualiti.
8. Ini yang paling mudah jika tahu caranya,  iaitu dengan menyertai Contest SEO, giveaway,  segmen komen terbanyak atau contest artikel terbaik.

Tip Blogging Nampak Hebat

1. Tema - Blog perlu kelihatan menarik seperti pemilihan template yang mesra SEO,  header blog yang ringkas tapi menarik,  Susun atur sidebar yang tersusun kemas, penggunaan ayat dan perkataan yang betul penggunaan bahasa, warna tema yang menggunakan warna yang lembut dan sebagainya.

2.  Serius - Seseorang perlu serius, yakni komitmen terhadap blog sendiri.  Sentiasa konsisten untuk menulis artikel dengan mengemas kini selalu blog agar google nampak blog kita aktif.

3. Berfikiran Terbuka - Fikiran perlu terbuka terhadap sesuatu perkara, berfikiran positif supaya idea untuk tulis artikel sentiasa datang. Kekurangan idea menyebabkan kita sukar untuk fokus terhadap sesuatu informasi terkini untuk ditulis nanti.

4. Minat - Mesti berminat nak berbelog.  Jika tidak? Sangat sukar nak tumpu perhatian terhadsp blig sendiri,  apatah lagi nak mengunjungi blog orang lain. Sentiasa blogwalking terhadap blog orang lain dan tinggal jejak dengan memberi komen yang baik dan bernas.

5. Belajar - Belajar,  belajar dan belajar terhadap ilmu. Belajar membuat fikiran kita semakin matang dan hebat.  Ilmu dunia dan akhirat perlu seimbang.  Jika tidak, perjalanan hidup kita tidak bermakna.  Bila dah berilmu, jangan lupa berkongsi ilmu kepada orang lain pula.  Selalu buat kebaikan, Allah beri pahala berganda-ganda tanpa kita sedari.

6. Masa - Masa itu emas,  sangat berharga.  Oleh itu bijak bahagi masa antara kerjaya,  blogging, keluarga. Pandai bahagi masa supaya tidak terabai nanti.  Kalau mengadap komputer,  hangphone, laptop sepanjang masa tidak elok juga.  Kalau tertumpu pada kerjaya dan keluarga pula,  nanti blog berhabuk pun susah juga.  Oleh itu pandai-pandailah bahagi masa.

7. Bersyukur - Bersyukur setiap masa dengan rezeki yang kita perolehi.  Ada diantara bligger yang boleh jana income yang masyuk dengan blog mereka.  Bukan mudah nak dapat income jika tidak berusaha,  berdoa dan bertawakal. Insha Allah usaha kita terhadap blog berhasil berganda-ganda. Inilah yang kebanyakkan blogger inginkan. Kalau sekadar untuk suka-suka terhadap blog,  syok sendiri.... maka... blog kita tidak boleh pergi jauh. "Tepuk dada tanya hati".

Akhir kata,  saya berpesan kepada diri sendiri dan juga rakan-rakan lain,  gunalah blog anda sebaik-baiknya. Jangan abaikan blog anda begitu saja tanpa ada pertambahan entri. Entri yang banyak dan berinformasi senang dapat minat pembaca dan juga trafik. 

Boleh juga ikuti tip-tip daripada blogger lain yang berpengalaman dan jaga tata tertib dalam etika penulisan di blog agar tudak melakukan sesuatu yang boleh membuat orang lain terasa hati.

Contest ini "Belajar Buat Blog Melalui ebook" turut disertai oleh:

  1. calrasepatrick.blogspot.com dapat bayaran RM30
  2. nonasani.blogspot.my dapat bayaran RM30
  3. missobsesi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  4. sayidahnapisah.com dapat bayaran RM30
  5. mommyfiqa.com dapat bayaran RM30
  6. bloggerlelaki.com dapat bayaran RM30
  7. ciklapunyabelog.blogspot.my dapat bayaran RM30
  8. dianarashid.com dapat bayaran RM30
  9. susahsenangblogger.com dapat bayaran RM30
  10. at-tarmizi.blogspot.my dapat bayaran RM30
  11. myideakini.com dapat bayaran RM30
  12. amirkhalis.blogspot.my dapat bayaran RM30
  13. sayabukancikgu.com dapat bayaran RM30
  14. messarah.blogspot.my dapat bayaran RM30
  15. jangan-bukak.blogspot.my dapat bayaran RM30
  16. fadzirazak.com dapat bayaran RM30
  17. heroborneo.com dapat bayaran RM30
  18. nikkhazami.com dapat bayaran RM30
  19. misztrex.blogspot.my dapat bayaran RM30
  20. ummizarra.com dapat bayaran RM30
  21. infopelajar2u.com
  22. sabreehussin.com
  23. topseofriendly.blogspot.my
  24. ummiseri.com
  25. saidila.com
  26. qiyasaad.com
  27. kataubaid.com
  28. belajarbuatblogpercuma.wordpress.com
  29. iuzira.com
  30. hiburansabah.com
  31. heroborneo.com
  32. nasitambah.com
  33. aynorablogs.com
  34. sensasi2020.com
  35. sayaazieera.blogspot.my
  36. jambubatublog.com
  37. adibsite.com
  38. sishawa.blogspot.my
  39. cikilamenari.blogspot.my
  40. alongxp.com
  41. <Url Blog>
  42. <Url Blog>
  43. <Url Blog>
Jom sertai Contest SEO - Belajar Buat Blog ini untuk menguji tahap SEO blog atau entri anda. Dalam waktu yang sama anda layak dapatkan hadiah lumayan yang disediakan oleh penganjur.

Jangan lupa kongsikan entri ini Belajar Buat Blog Melalui ebook kepada rakan-rakan kalian agar senang dorang nak join nanti.

Semoga berjaya buat semua peserta yang mengambil bahagian dalam contest SEO ini.

 Sekian,  terima kasih.

Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
105 Komentar untuk "Belajar Buat Blog Melalui ebook"

Hadui ramai dah buat....doakan saya ya mlm ni gak

Alhamdullilah selesai juga buat entry buat blog..alhandullilah

Awal-awal dulu, saya pun belajar buat blog dengan merujuk kepada ebook. Sekarang ni ebook tu pun dah dihentikan jualannya.

semoga bro berjaya dalam kontes seo belajar buat blog ini nanti...

All the best ! Banyak boleh dibuat dengan blog..memang best kann

smoga berjaya ye kpd smua pserta.. :D bkan sng nk main SEO ni.. huhu

p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

Semoga berjaya.

Mohon tunjuk ajar blogger baru seperti saya ;-) . Salam perkenalan...

Insya Allah, jika fokus dengan seduatu perkara, pasti boleh siap tetapi tersenarai untuk dapat RM30 dah terlewat.

Alhamdulillah.... Saya tengok puan Seri Nian dah berjaya hantar penyertaan.

Insha Allah saya pergi terjah nanti. Semoga berjaya ya....

Terima kasih Tuan Sabree Husain sudi singgah di blog ini.

Tuan dah join jugak contest "Belajar Buat Blog". Dilihat pada entri, anda berpeluang boleh menang. Semoga berjaya tuan...

Terima kasih Tuan Hanafi aka Heroborneo.

Saya terlewat hantar penyertaan.... Tak berpeluang dapat RM30 tetapi masih ada lagi hadiah kategori SEO. Semoga berjaya buat anda.

Yalah Nona Qiyah... Banyak boleh buat dengan blog. Sesiapa yang tak tahu, boleh belajar "Belajar Buat Blog Melalui eBook ciptaan Muhamad Anuar Marsib.

Insya Allah... Jika berkesempatan saya terjah blog anda nanti.

Terima kasih Hiburan Sabah berkunjung ke blog saya.

sama-sama kita belajar buat blog.

Banyak ilmu yang kita dapat nanti.

Semoga berjaya.

Ramai yang dah join contest ni. Banyak saingan.

Ada masa nanti nak join jugak.

good luck tuan. ramai betul yang join contest ni

Jom Elih Japahar.... Join contest SEO, kita meriahkannya.

Jika join saya doakan kamu berjaya.

Terima kasih Puan Raihanah sudi jengok blog saya ini dan memberi sokongan.

Doakan saya berjaya dalam contest SEO Belajar Buat Blog.

Sama-sama saudara Kamil... Ya betul, saya juga mahu perkukuh asas blogging saya. Terima kasih atas nasihatnya.

Jika punya kesempatan, jemput berkunjung ke blog saya http://www.hiburansabah.com/

lama tak menulis blog apa lagi main2 dengan SEO ni. tapi kalau dapat kuasai asas dia, memang berbaloi...

semoga berjaya

Suka tgok blog ini, nampak kemas je, mmg power SEO ni. Harap bole dpt menang contest. Good luck..

Entri yang kreatif dan berinformasi, semoga berjaya contest SEO belajar buat blog ini. :D

wow... ramai yang join
all d best and gd luck semua

semoga sukses dan menang ya, siiippp

tahniah gak dkt bos en kamil...good luck

Mantap juga info tuan... Semoga berjaya dalam persaingan sengit ni yer :)

Terima kasih Izwan sudi singgah di blig saya ini.

Memang dapat kuasai SEO, satu kelebihan buat kita. Ia dapat memberi kedudukan yang baik blog kita di google carian. Dapat page 1, memang kaw-kaw.

Yaklah power sangat SEO Aynora. Ada blog peserta lain lagi hebat, sukar nak bersaing dengan mereka.

Apapun terima kasih sudi singgah dan tinggal komen.

Terima kasih Mayy Jie singgah di sini.

Insya Allah saya balas kunjungan anda.

Moga Mayy Jie juga berjaya jika ada join contest juga.

Bab masa tu agak payah sikit. Xpandai nk handle masa smpai blog pun berhabuk.. huhu

Belajar buat blog kena bermula dengan niat yang baik, tujuan yang nampak, misi dan visi untuk jayakannya ..

:)

buat blog ni bagu..antar ayang best..dapat jana duit.

Moga berjaya dalam contest ni ye bro :)

ilmu yang menarik... cari duit lebih..

Semoga berjaya Bro Kamil... Sebenarnya byk manfaat yang boleh kita dapat dari dan belajar dari blog..Semoga kita semua mendapat yang terbaik dalam dunia blogging..

antara pemenang kan tahniah

Wah-wah.. tak sempat saya nak join sekaki.. maklum aje la.. sekarang ni nak karang entri pun malas... haha

wow perkongsian yang sgt menarik sebagai rujukan masa hadapan.Thank you!

Memang bagus panduan ni buat mereka yang baru nak berjinak dengan platform blog

Pembelajaran ilmu ber-blog tiada kesudahan... dan memang tiada titik noktah.. teruskan dan teruskan... setiap hari ada perubahan.. jika tidak terus belajar akan ketinggalan.. syabas atas melaksanakan kontes...

kalau dah rezeki dah tak mana-mana..

usahakan sahaja

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang. - Hapus

During software design, programmers code anticipating the occurrence of errors. However, there aren't any perfect designs, as errors can be expected even with the best program design. Glitches sometimes happens during runtime if a certain error is not experienced and addressed during design and testing. If you want to know How To Fix QuickBooks Error 9999 then you may contact our ProAdvisors.

Terima kasih atas perkongsian. Terbaik ulasannya. Sy share di FB saya ya. Boleh?


coway air purifier

Corrupted MSXML Component: MSXML is a factor generated by Microsoft. This component is required by the QuickBooks Desktop to run. Corrupted MSXML component will likely not allow QuickBooks to perform.
Visit: https://www.dialsupportnumber.com/quickbooks-error-3371/

You are at the right place. Just call our experts at QuickBooks Tech Support Phone Number 1-833-325-0220 and get benefited with ideal resolutions to your queries. No matter how complex your issues would be, let our experts be informed about this.

Nice Blog!
Know More About QuickBooks error 6144 82? Get live support 24*7 from QuickBooks expert on tool-free Number.
Click here to know How to fix QuickBooks error 6144 82
Dial for any tech support: 1-844-908-0801

Very helpful and i would like to thanks!
Know More About QuickBooks error 6000 83?if you hang up with QuickBooks error 6000 83 Get live support 24*7 from QuickBooks expert on tool-free Number.
Click here to know How to fix QuickBooks error 6000 83
Dial for any tech support: 1-844-908-0801

Nice Blog & Informative Blog !
Struggling with QuickBooks POS Error 193? Don’t worry, make a call to us at +1-855-6OO-4O6O. Our experienced Professionals are available to give vital assistance.

Well Explained !
Getting QBWC1005: QuickBooks Web Connector Failed to Run display? Don’t worry, make a call at 1-855-6OO-4O6O & get solutions instantly.

Being a QuickBooks user & a resident of Nevada, you can procure our support benefits. For this, you have to dial QuickBooks Tech Support Phone Number 1-833-325-0220.

QuickBooks Consultant Near Me

Nice Blog !
QuickBooks Payroll often strikes with issues & bugs. Users may encounter QuickBooks Payroll Calculation Error sometimes. If you find it so. Give a call to our Qb professionals by calling us at 1-855-6OO-4O6O.

Nice Blog!
If you have any sort of problem in QuickBooks. Give a call on QuickBooks Customer Service Phone Number 1-855-6OO-4O6O.Our technical experts are available 24/7 to give assistance.
View on Map: QuickBooks Customer Service

Worried about QuickBooks error code 6129 0? Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Click here to Know how to fix QuickBooks error code 6129 0
Dial for fix QuickBooks error or support on QuickBooks toll-free Number 1-844-908-0801

Worried about QuickBooks Support and suggestion ? if you are not able to fix QuickBooks error,get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Dial our toll-free Quickbooks tech support 1-844-908-0801

Assistance required in QuickBooks? Acquire reliable help from our team by dialing our QuickBooks Phone Number 1-833-325-0220 if you tackle errors in the software while operating it. Read More: https://g.page/qb-support-oregon?gm

Almost the entire country is under Lockdown due to Coronavirus, the QuickBooks representative at QuickBooks Customer Support Phone Number 1-833-325-0220 available day-night to give seamless assistance. Resolve every sort of problem you are facing in QuickBooks.

QuickBooks Payroll Error 20102 primarily persists while signing up for Direct Deposit on the EIN linked on the previous account.If you encounter such issues, (Error 20102 ), make a call to our QuickBooks specialists at 1-855-6OO-4O6O and get benefited with optimal resolutions to your queries.

well Explained!
Worried About QuickBooks error fix your error and related Problem of QuickBooks.Dial Our Toll-free QuickBooks Number.
Dial QuickBooks Support Phone Number Washington 1-844-908-0801

The global outbreak of Coronavirus has put many countries in lockdown, despite the situation our QuickBooks experts continue to address the QuickBooks issues & query. Need to contact QuickBooks Toll Free Phone Number for resolution of troubles.

The global outbreak of Coronavirus has put many countries in lockdown, despite the situation our QuickBooks experts continue to address the QuickBooks issues & query. Need to contact QuickBooks Toll Free Phone Number for resolution of troubles.

nice post!
Worried about QuickBooks error?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Dial QuickBooks Support Phone Number 1-844-908-0801

Nice Blog
Due to Coronavirus lockdown where the world comes to a standstill situation, we at QuickBooks Customer Service 1-855-6OO-4O6O still provide continuous assistance to QuickBooks users. They fix all the concerns related to the software.

Well Explained & Informative Blog !
The experts here solve all problems of QuickBooks with instant solutions. To procure our service, get in touch with experts.
QuickBooks Tech Support Phone Number 1-855-6OO-4O6O.
QuickBooks Premier Support Phone Number 1-855-6OO-4O6O.

Corrupted MSXML Component: MSXML is a factor generated by Microsoft. This component is required by the QuickBooks Desktop to run. Corrupted MSXML component will likely not allow QuickBooks to perform.

https://cowaymalaysia.com/

nice post!
Worried about QuickBooks error?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Click here to know how to fix QuickBooks Banking Error 101 1-844-908-0801

Get Your Error and Problem Solve With QuickBooks Expert 24*7 live.
Dial QuickBooks Proadvisor Support Phone Number to get in touch for
More Details Dial : 1-844-514-7111

Nice Blog !
Are you experiencing technical glitches & issues while working on QuickBooks? Don’t lose your patience!! By just contacting our QuickBooks Proadvisor Support Phone Number 1-888-597-O22O


When QuickBooks user encounters QuickBooks Error 15243, their system crashes.

nice post!
Worried About QuickBooks Support ?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Dial QuickBooks Phone Number +1-888-603-9404

nice post!
Worried About QuickBooks Error ?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Click Here to know how to fix QuickBooks Error 15222
Dial on QuickBooks toll-free Number for instant solution +1-888-603-9404

In a few of the situations, it is possible to require instant support therefore we also do provide our QuickBooks Enterprise Support Phone Number that is given for helping and supporting our customers.

nice post!
Worried About QuickBooks Error ?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Dial QuickBooks Error Support Phone Number +1-888-603-9404

nice post!
Worried About QuickBooks Error ?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Click Here to know how to fix QuickBooks Error 1603
Dial on QuickBooks Toll-free Number +1-888-603-9404

When you review problem to us then seek qualified advice through calling to the technicians at QuickBooks Support Phone Number. Our expert QuickBooks Payroll Support Phone Number of the group is often with you where users should determine the actual reason for the mistake in your accounting version and takes proper care of technical concerns and problems as instantly avails for 24 hrs a day. QuickBooks Enterprise offers a QuickBooks Enterprise Support Phone Number
of robust reporting tools that enable one to easily manage your company accounting functions. For the thing, all of us of
QuickBooks Premier Support Phone Number does help our customers when they're asking for support.

It really is safe to state that you're trying to find a method to contact the QuickBooks ProAdvisors for specialized help? Dial the complementary QuickBooks Support Phone Number to get in touch because of the confirmed QuickBooks ProAdvisors and Experts. Would you like to become familiar with QuickBooks?

The best purpose of any Intuit QuickBooks to assist every company owner to benefit through the software regardless of its complex nature. Additionally, it is very convenient to get in touch with a professional professional advisor of QB from the QuickBooks Pro Advisor’s official website.

But sometimes users need support as well as for that QuickBooks ProAdvisors of your QuickBooks Support
Team will make their full efforts work with order to resolve your entire QuickBooks errors as well as other QuickBooks support issues.

Get in touch instantaneously by calling our quick toll-free QuickBooks Support Phone Number to obtain the accurate approaches to all of the problems they encounter along with their accounting problems. Get in touch instantaneously by calling our quick toll-free QuickBooks Support to obtain the accurate approaches to all of the problems they encounter along with their accounting problems. Dial QuickBooks Support Number
,if you will be facing issue in QuickBooks Desktop
And, if you are making full utilization of the accounting software with all usage of QuickBooks Desktop features, then there is a necessity to discuss the management of QuickBooks Desktop.

Nice & Informative Blog !
In case you face any technical issue in QuickBooks, call us at Quickbooks Customer Service 1-855-550-7546 and get instant solutions for QuickBooks problems.

If bugs and technical glitches troubling you then one and foremost thing to do is to dial
QuickBooks Support Toll-free Number +1(844)233-3033 . A number that will lead you to the team of QuickBooks experts who are ready to help users like you at any time of the day with their best of knowledge and experience.
https://tinyurl.com/y3ohzofj
https://tinyurl.com/y24jdm5n
https://tinyurl.com/y35hmdp3

https://tinyurl.com/y3urbk6n
https://tinyurl.com/y6yg7seg
https://tinyurl.com/yyuu8a45

This is a excellent blog, would you be involved in doing an interview about just how you designed it. My web https://perodua.my

Perodua

 
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top